dimarts, 1 de juny de 2021

 CARTA AL DIRECTOR (I)

Text realitzat a Català a l'activitat de "Carta al Director". El seu autor és Ze Xi. 

En el nostre entorn, la majoria de la gent d'avui ha tingut sempre llibertat d'expressió. Tothom pot expressar la idea, sentiment, opinió, punt de vista que vol transmetre. Ara bé, hem pensat si la llibertat d'expressió té límit? I si en té, on és?

Cada vegada hi ha més gent que ja sigui a través de xarxes socials o de cançons aprofita per realitzar una crítica social de la realitat que vivim. La majoria creu que fa ús de la seva llibertat d'expressió, però ignoren els límits que té i les conseqüències que pot haver-hi si se sobrepassen. El límit fa acte de presència quan mitjançant comentaris, afirmacions o expressions es vulneren drets com els de l'honor, la intimitat i la integritat de les persones. 

A més, també s'estan sancionant de manera severa conductes que constitueixen injúries, calúmnies, apologia de la violència o del terrorisme, incitació a l'odi... Totes aquestes conductes és fàcil de veure-les exterioritzades a les xarxes socials. 

Siguem conscients de la paraula que passa per la nostra llengua, siguem conscients de no fer mal amb el llenguatge als altres, siguem conscients que la llibertat d'expressió té el seu límit. Entre tots col·laborem perquè aquest dret estigui en camí d'un bon ús. 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada