dijous, 3 de juny de 2021

 CARTA AL DIRECTOR (i II)

Text realitzat a Català a l'activitat de "Carta al Director". La seva autora és Maria GP.

Imagina't que passa un accident al carrer i només pots ser testimoni de l'escena, sense ajudar en res. S'ha d'actuar d'alguna manera, ja sigui col·laborant per contactar amb sanitaris o utilitzant tècniques de primers auxilis. La seva finalitat és aplicar un coneixement mèdic bàsic que permeti estabilitzar el pacient fins a ser atès per algú especialitzat. S'ha de tenir en compte que saber aplicar primers auxilis pot salvar vides, sobretot si s'apliquen correctament i amb tranquil·litat. 

Penso que els primers auxilis són un coneixement que s'hauria d'impartir en algun any escolar, per si en algun moment hi ha un accident. En primer lloc, ofereix la capacitat d'ajudar en situacions d'emergència. En segon lloc, també podem millorar l'eficàcia de l'atenció mèdica posterior. Per últim, convé dir que els avantatges de saber primers auxilis són múltiples. Així, per exemple, pots eliminar el risc d'una situació difícil. Identificar els símptomes de la persona afectada pot ajudar molt en situacions de risc. Estabilitzar el pacient pot arribar a salvar-li la vida. A més, en molts llocs de feina ara demanen un nivell bàsic de primers auxilis per si passa alguna cosa. 

La meva opinió és que els primers auxilis són molt importants i una cosa molt bàsica que tothom hauria de saber. En cas contrari, podem entrar en estat de pànic i no saber com actuar en moments de màxim risc. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada