dijous, 29 d’abril de 2021

 L'OU O LA GALLINA


M'inclino per l'ou, perquè la gallina abans de néixer ha de sortir de l'ou. Perquè hi hagi gallina hi ha d'haver ou, algú l'ha d'haver post. Anna MS.

Jo crec que per crear una gallina cal un ou. Sense ou no hi ha gallina. Per crear un ou de Pasqua no necessites cap gallina. Em decanto per l'ou abans de la gallina. David GD.

Primer va ser l'ou, ja que sense l'ou la gallina no hauria pogut existir. Judith CP.

La gallina surt de l'ou, però si no hi ha gallina no pot sortir el pollet, ja que l'ou necessita incubar-se. Tot i així, m'inclino per l'ou, però reconec que és un embolic de campionat. Lucas DL.  

La meva resposta és neutra, si bé em decanto més per la gallina. Aristòtil va dir que l'home va abans que l'esperma, i si ens fixem en la teoria de l'evolució de Darwin també té sentit que sigui la gallina primer que l'ou. John Brookfield, genetista de la Universitat de Nottingham, pensa que mentre l'ADN de l'ou sigui el mateix que el de la gallina, l'ou serà un ou de gallina. Pensa, doncs, que primer va ser l'ou i després la gallina. Penso que no hi haurà mai una resposta definitiva a la pregunta, per això em mantinc neutra. Però va bé pensar-hi a la dutxa o quan no pots dormir. Marina RP.

Jo soc més de l'ou, perquè crec que va aparèixer abans que la gallina. Un ou no cal que sigui només de gallina, pot ser-ho de molts altres animals. Marina VG.

La meva opinió és molt personal. Primer ha de sortir de posar un ésser genèticament gallina, no dinosaure, per exemple. Les mutacions han de ser prèvies al part, s'ha de néixer amb la mutació. Tot canvi que es produeix en un ésser viu no té perquè transmetre's. En conseqüència, penso que primer va ser la gallina, l'individu genètic. Màrius.  

Jo crec que primer va ser l'ou, perquè deuria de ser la ciència que en va posar uns quants perquè s'anessin reproduint en galls i gallines. Miguel VG.

Sempre he cregut que primer va ser la gallina. Crec que és a partir d'una espècie prehistòrica, com són les aus que van evolucionar cap a una gallina, que després va pondre ous. Suposo que va així: una espècie de dinosaure evoluciona fins a una gallina. Guillem LG.

Buscant i buscant he trobat que el gall bankiva, que s'assembla bastant a una gallina, posen de quatre a nou ous. Així que arribo a al conclusió que l'ou va existir molt abans. En definitiva, és un ou d'una altra au el que va crear la gallina. Però bé, és una pregunta de difícil resposta. Paula GD.

El nostre professor de Física i Química, en Màrius, ens va explicar que la gallina és una au igual que molts dels dinosaures. Per tant, veig bastant probable que vagi abans la gallina que l'ou, sempre que estiguem parlant d'un ou de gallina, és clar. Pere TL.Cap comentari:

Publica un comentari