dimecres, 14 d’abril de 2021

 L A    M O N A
La meva àvia i el meu pare fan un pastís que després decorem amb pollets, ous de Pasqua i altres figures de xocolata. Guillem LG.

Jo no n'he menjat mai de mona, però desitjaria poder tastar-la l'any que ve. Lucas DL.


La de la mona és una tradició que marca. Cada any anem a casa dels meus avis. Els meus padrins també vénen. Sempre és diferent. Aquest any, d'una sèrie que m'agrada molt, i li vam afegir uns ous i unes plomes de colors. Judith CP.

A mi m'agrada l'ou perquè queda molt bonic pintat, sempre es poden posar de decoració. Si és de xocolata encara m'agrada més. Sempre m'he preguntat per què la mona sempre ha de tenir un ou i no una altra cosa. Marina VG.

Com que soc golafre de mena, a mi la mona m'encanta. Ara que soc padrí per partida doble, la lliuro satisfet als meus fillols. D'adolescent, com vosaltres, era jo que l'anava a buscar a casa del meu padrí, i no em feia vergonya passejar-la pel carrer de retorn a casa meva. Tinc fotos de ben petit amb la mona. Al poble hi ha molta tradició a anar a menjar la mona el dilluns de Pasqua. Colles de joves, sobretot, surten a passar un dia al camp. Es dina i per postres no pot fallar mai la mona. Es com donar la benvinguda a la primavera. En tinc molt bons records d'aquest dia. Jordi.


A casa meva la mare feia les mones dels meus cosins, espectaculars. Recordo com durant tota la Setmana Santa les preparava, això sol era ja de per si una festa. Després venia la segona part de la festa, el lliurament, sempre bonic, entranyable. Ara no visc allò, visc el lliurament del meu pare, padrí del meu fill. La mona la lliura ell, però qui segueix fent-la com sempre és la meva mare. Meritxell.

Jo rebia la mona de la meva cosina, fins que va tenir bessons. Des d'aleshores, soc jo qui els les hi porto. Les meves mones tenien en comú que sempre portaven xocolata blanca, perquè era la xocolata que m'agradava. I ara que les faig jo, és un conjunt de cupcakes amb decoració diversa. Pau.  
Cap comentari:

Publica un comentari