dimecres, 21 d’abril de 2021

 V A C U N A   P F I Z E R
Fa més de vuitanta anys, a Grècia, seixanta mil jueus vivien pacíficament a Salònica. Era una comunitat vibrant i valuosa. La majoria d'aquests jueus treballaven al port. Tant és així, que el port de Tessalònica fins i tot va arribar a tancar el dissabe, Shabat. Allà també hi van viure grans rabins i emèrits. 

A la Segona Guerra Mundial, d'aquests jueus en foren exterminats uns cinquanta mil al camp de Birkenau en un temps de rècord. Va ser una matança breu però intensa. Pocs van sobreviure. Com la família Bourla, de la qual nasqué l'any 1961 un fill, Abraham Israel. Va estudiar veterinària a Grècia i es doctorà en biotecnologia reprodutiva a la Universitat Aristòtil de Salònica. 

Als 34 anys va anar als EUA. Va progressar ràpidament en una empresa farmacèutica on es va convertir en director general. Abans s'havia canviat el primer nom pel d'Albert. L'any 2019 obtingué el nomenament com a CEO* d'aquesta empresa. 

Un any després, l'OMS (Organització Mundial de la Salut) valida la seva empresa per produir una vacuna contra la Covid-19. La seva vacuna es distribuirà a diversos països, també a l'Alemanya. Milions de persones, d'entre els quals també alemanys, se salvaran d'aquest virus gràcies als esforços fets per una empresa dirigida i impulsada per un fill supervivent de l'Holocaust. Per això Israel es va convertir en el primer país a rebre la vacuna. 

Història interessantíssima que dona a conèixer les voltes que dona la vida. Si en dona! La dita ens recorda que si bufes sobre una brasa, el foc s'encén, però si escups al damunt, s'apaga. El nazisme va bufar sobre el ressentiment i l'odi, i les conseqüències van ser tràgiques. En canvi l'Albert ha escopit el que ha mamat, esforç i sacrifici, i aquí tenim el resultat. Tant bufar com escopir surten de la boca. La persona és capaç del millor i del pitjor. Hi ha qui diu que l'home és bo, però els homes són dolents. 

* El CEO és el Chief Executive Officer, que es tradueix com a director executiu. Cap comentari:

Publica un comentari