divendres, 5 de març de 2021

 UN ANY DE PANDÈMIA (I)
Va ser un 12 de març, dijous. Arribava després de pati a 1r de Batxillerat per fer una substitució, i jo que me'ls trobo entretinguts amb la pissarra digital, connectada a la pàgina web de La Vanguardia. S'informava de la possibilitat que ens confinessin per no haver d'anar a escola l'endemà. Em va costar de posar una mica de tranquil·litat, alterat com estava l'ambient per aquesta informació. La veritat sigui dita, els alumnes estaven esperançats que així fos, per allò de saltar-se un dia feiner sense estar previst. En arribar a escola a la tarda, se'ns comunicà que a l'hora de sortir estàvem convocats a una reunió d'urgència a la sala d'actes. Allà l'Anna Moyà, directora de l'escola, confirmà al professorat el primer dia d'un confinament de dues setmanes. 

De les dues setmanes vam passar a Setmana Santa (una setmana més); de Setmana Santa fins més endavant, i així vam superar el maig; i d'aquí a final de curs. Quin curs! Aquell 12 de març era, com dit està, un dijous. Dos dies abans, dimarts, amb els de 2n ESO havíem visitat, com cada any, el monestir de Sant Benet de Bages. En cap moment va sortir el comentari del possible confinament. Tot va passar de cop i volta, amb una rapidesa insòlita. Dit i fet! Un any després, la pandèmia ens recorda com en som de vulnerables, fins a quin punt arriba la fragilitat humana. 

Durant aquest any hem vist exemples d'un extraordinari lliurament generós vers els altres. A tots se'ns ha desvetllat el racó d'humanitat que en altres circumstàncies resta adormit. Centenars de milers de difunts a tot el món confirmen l'extrema gravetat del que vivim. A Catalunya, la xifra rodona és de vint mil. Alguns de propers. El virus segueix fent de les seves, no ho oblidem. Diguem-ho tot, però: ara les campanyes de vacunació massiva ajuden a veure la claror al final del túnel. Ara sí! Esperem que ens permetin recuperar la normalitat perduda, i amb ella l'alegria. Ens ho recorda la dita: "Salut i alegria, guapa sang cria."

Avui iniciem un espai per conèixer com heu viscut aquest any, què recordeu de bo i no tan bo. Coronavirus, covid, màscara, confinament, vacunació, indicadors de seguiment, anàlisis epidemiològics, distància de seguretat, gel hidroalcohòlic... Paraules que han esdevingut d'ús corrent en un any de vida enrevessada, fosca, desagradable. Com ha estat, per a vosaltres? Ho sabrem la setmana vinent. Cada dia, un episodi explicat per vosaltres i per nosaltres.   
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada