dijous, 3 de desembre de 2020

CAMPANYA SOLIDÀRIA DE RECOLLIDA D'ALIMENTS

 RECOLLIDA D'ALIMENTS NADAL 2020
Enguany més que mai us fem una crida per tal de fer una petita aportació de cara a les festes que s'apropen. La situació generada per la Covid-19 fa que les necessitats d'aliments per moltes famílies sigui tan urgent com necessària. Prou sabeu que durant el curs realitzem diverses col·laboracions amb Càritas de Barcelona. Ens agradaria que aquest primer repte l'assumíssim posant en pràctica els valors ètics de la solidaritat i la generositat que sabem que tots tenim, però que cal desvetllar-los perquè siguin actius. 

La campanya de recollida d'aliments serà de dimecres 9 de desembre a divendres 18 de desembre. 

Cal portar els aliments en bosses i deixar-les al claustre de la porta principal de l'escola. El trasllat al banc d'aliments tindrà lloc el dilluns, 21 de desembre. Què portar? Oli i llaunes de conserva: tonyina, llegums, verdures, tomàquet... 

Nadal comporta una base de fraternitat universal innegable. L'ambient nadalenc fins i tot posa de moda el concepte de fraternitat. Des de l'acció educativa és una situació que no podem deixar passar. Fer-la present en les nostres vides és una manera de comprendre una vessant ètica imprescindible per a la sana convivència. Ajudar la part més fosca del nostre barri és fer-lo més habitable i més obert. El barri no és només casa nostra. Hi ha gent que pateix mancances bàsiques, sapiguem-ho. La mandra, la comoditat o el tancament amb allò que és nostre i només nostre no ajuda a situar-se davant de la vida. Correm el risc a no ser útils i a reproduir esquemes que quan els veiem en altres no dubtem a criticar-los. Els educadors, tant pares com mestres, no podem quedar-nos de braços plegats i consentir comportaments contraris a allò que propugnem amb bones paraules. Som davant una excel·lent oportunitat per implicar-nos a fons en la humanització del nostre entorn, a partir d'una petita ajuda que servirà perquè alguns no ho passin tan malament. Vinga, animem-nos i contribuïm de cor amb aquesta campanya de recollida d'aliments.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada