dimarts, 1 de desembre de 2020

27-N, Sant Josep de Calassanç
El dia va començar observant a la pissarra digital com el Doodl de Google feia referència a la festivitat del mestre/a, que aquí celebrem el mateix dia en què l'any 1597 sant Josep de Calassanç fundava la primera escola popular. Ho feia en una sagristia de l'església de Santa Dorotea de Roma, perquè no va poder aconseguir cap lloc més adequat. Segurament no era conscient de la transcendència del moment, però la seva llavor es va anar escampant a poc a poc, no sense dificultats. També Jesse Owens en va haver de vèncer abans de presentar-se als Jocs Olímpics de Berlín i endur-se quatre medalles d'or. Els entesos en atletisme diuen que hi ha un abans i un després d'ell en la història de l'atletisme. En pedagogia, aquest abans i després el marca el nostre sant patró. Entremig, temps hi va haver per mirar de ser portadors de petites novetats per canviar el que no marxa prou bé en el nostre entorn. Hi van haver una pila de propostes atractives, presentades a l'aula mitjançant Keynotes. A la tarda, temps per als jocs de taula. Una magnífica cloenda a un dia que tradicionalment vivíem sempre allunyats de la nostra escola, en una excursió que tota l'ESO aprofitàvem per visitar algun indret de Catalunya. Sense anar més lluny, l'any passat vam ser a Girona. Poc ens pensàvem que una fotografia com la que tenim aquí al costat seria impossible de repetir avui. Us hi trobeu? Les circumstàncies excepcionals a què ens obliga la Covid-19 han reconvertit la diada en una commemoració casolana. Cal esperar que d'aquí a un any puguem de bell nou recuperar la ruta cap a algun indret per determinar. No perquè divendres hagués estat una mala jornada, ni de bon tros, sinó perquè voldria dir que la plena normalitat s'haurà restablert, cosa que tots anhelem molt i molt. Un fet a recordar: quan era hora de recollir, poc abans de les cinc de la tarda, demanàveu una estoneta més per acabar els jocs en què estàveu immersos. Està tot dit. Estem buscant problemes que tenim del dia a dia per posar solucions al nostre abast. Treballem per parelles un Keynote de cinc pantalles, que exposarem davant de la classe. La idea és que a partir d'un petit canvi, sapiguem arribar a una bona i efectiva solució. Anna MS. 


Expliquem coses que podem millorar en aquest moment. Com per exemple, la manera com treure més profit de l'estudi, com fer que ens agradi tot el menjar, com solucionar la "pantallitis aguda"... Amb un company meu hem tractat sobre la puntualitat, a través d'un Keynote de quatre pantalles. Iban ER. 


M'ha sorprès que l'atleta alemany li posés un tros de tovallola al costat de la pista per saber on havia de
saltar Jesse Owens. Trobo que és un exemple a seguir, perquè tot i que és un contrincant, és capaç d'ajudar el rival, superant el racisme de l'Alemanya nazi. Miguel Ángel VG. Jesse Owens és molt criticat pel sol fet de ser negre, però té una gran força interior. Ell diu que l'únic que li agrada és córrer, i això està molt bé, perquè persegueix el seu somni sense fer cas de les crítiques. És un exemple de creure en el que estàs fent, en tu mateix. Èric AI.


El nostre grup juga al Jenga, que es tracta d'un castell de peces de fusta. N'anem traient fins que a algú li cau el castell. És molt emocionant, perquè no saps a qui li pot caure. Després jugarem a cartes, a l'UNO. Martina HG. 
Nosaltres juguem al joc de cartes de l'UNO. El joc depèn molt de la quantitat de jugadors que hi prenguin part. En el nostre cas, només som dos. La primera partida me l'han guanyada, ara anem a per la segona. Fabio Lucio PM.


Estem jugant al Cluedo. Maten una persona i nosaltres som els detectius, hem de trobar qui l'ha matada. És un joc de cartes, una de les quals és en un sobre. De fet són tres, que porten informació de l'assassinat: l'arma, el lloc i la persona. Núria TH. 
Estic jugant a cartes, al Màgic. Com a màxim hi poden jugar quatre persones, que tenen unes cartes que s'utilitzen per atacar els rivals. Cada rival té vint punts de vida, i a qui ja no li queden més vides, queda eliminat. Xavi L.Un explico el joc del Preguntados. Hi ha una ruleta amb temes de ciència, geografia, esports, cine i art. Per exemple, si et toca art, et fan una pregunta sobre aquest tema. Som set i ens ho estem passant molt bé. Marc MB. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada